Subsidies opleidingen voor architecten

Kennis, Nieuws, Ondernemen

Subsidies opleidingen voor architecten

Door: Jacqueline Knudsen | 16-06-2015

Het sectorplan architecten is een geïntegreerd aanbod van beroepservaring en opleidingen om de branche kwalitatief gereed te maken voor de toekomst. Het plan biedt architecten, medewerkers en zzp’ers de mogelijkheid hun competenties te versterken door het volgen van cursussen en opleidingen met een substantiële korting. Doel van het plan is het behoud van banen op korte termijn en nieuwe werkgelegenheid op langere termijn.

Sectorplan architecten

Het plan biedt kortingen aan voor trainingen en workshops voor beginnende architecten (beroepservaring) en voor ervaren architecten op het gebied van BIM, private kwaliteitsborging en intern ondernemerschap. De cursussen en workshops zijn bestemd voor alle werkenden in de branche: werknemers, bureau-eigenaren, pas afgestudeerden en ZZP’ers. Zij kunnen gebruik maken van dit aanbod tegen sterk gereduceerde tarieven, zolang de voorraad strekt.
Op de website van de Stichting Fonds Architectenbureaus staan het sectorplan, de voorwaarden en de hoogte van de subsidies. De subsidie is voor iedereen die aantoonbaar werkzaam is bij een architectenbureau en voor architecten die als zzp-er werkzaam zijn.

Looptijd en budget

Looptijd is april 2015 t/m maart 2017. Voorlopig is de subsidie (in totaal € 800.000) nog niet op. Deelnemers kunnen vooraf contact op nemen met het administratiebureau van de SFA voor informatie over de mogelijke subsidie. Deelnemers ontvangen de korting achteraf, als is aangetoond dat de opleiding daadwerkelijk is gevolgd. Elke opleiding wordt afgesloten met een toets of examen.

Deelnemers kortingen

Deelnemers aan het geïntegreerde programma voor de beroepservaring krijgen korting op de halfjaarlijkse deelnemerskosten. De eerste 90 deelnemers aan het individuele traject krijgen korting op de kosten voor beroepservaringmodules. Verder zijn er kortingen op de deelnemerskosten voor de eerste 250 deelnemers aan de basisopleiding BIM, de eerste 100 deelnemers aan een nieuwe opleiding Bouwregelgeving en de eerste 150 deelnemers van de workshop intern ondernemerschap.
De cursussen worden centraal aangeboden vanaf de website van de BNA Academie.

Gezamenlijke inspanning

Het sectorplan is het resultaat van een gezamenlijk inspanning van de sociale partners in de architectenbranche (BNA, FNV Zakelijke dienstverlening, CNV Dienstenbond en De Unie) en de stichtingen BEJAS, PAO en SFA.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.