Succesvol Folly Art Norg

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Succesvol Folly Art Norg

Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-08-2023

Het evenement Folly Art Norg gaat in het jubileumjaar op een succes afstevenen. Vanaf dag één is het bezoekersaantal groter dan in alle jaren daarvoor. Bezoekers vanuit Zeeland, Limburg, Brabant  en de Randstad komen een dagje, of langer, naar Norg om het evenement te ervaren naast de vaak trouwe regionale bezoeker. Zelfs de eerste regenweek mocht de pret niet drukken.

Folly Art Norg is een cross-over tussen bouwkunst, architectuur, land art, design, vakmanschap, kunst in de openbare ruimte én de mooiste wandelroute in het Drentse landschap. Op 30 juli startte de editie 2023 die tot en met 27 augustus duurt. Tot nu toe met groot succes. Dagelijks gaan er meer dan 100 route boekjes over de toonbank bij het infopunt, wat de organisatie omrekent tot 300 á 400 bezoekers op elke doordeweekse dag, zeven dagen per week. Gemiddeld 1000 bezoekers per weekenddag is geen uitzondering meer.

Jubileumjaar

Tijdens dit jubileumjaar zijn de dwaasbouwers regelmatig in het weekend te vinden bij hun folly om een gesprek aan te gaan, het publiek te vertellen over het proces van hun folly, hun ervaring en de belevenis om mee te doen aan Folly Art Norg.

Naast deze Meet & Greet is, in het kader van het jubileum, is er een foto tentoonstelling te zien op het infopunt van de folly’s die de afgelopen vier jaar een plek hebben verworven tijdens de mooie natuur wandeling. Ook elke dag van het weekend is er op de route een muzikaal intermezzo te beluisteren. Een speciale glossy, die iedereen mag meenemen, vertelt iets over de achtergrond van de makers en een terugblik op vijf jaar Folly Art Norg.

De folly’s zijn nog tot en met 27 augustus te bekijken. Een route boekje met plattegrond kost € 10,= en is verkrijgbaar bij het infopunt wat dagelijks en in het weekend geopend is van 10.00 uur- 17.00 uur aan de Dorpshuisstraat 1 in Norg.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.