Succesvolle lancering ZEEP Architecten

Succesvolle lancering ZEEP Architecten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-07-2010

Poolen Architekten won in maart de belangrijke verkiezing ‘BIM Model van het Jaar’, Het bureau gaat verder onder de nieuwe naam ZEEP Architecten. Aanleiding hiervoor vormen de recente uitbreiding van de directie, de verhuizing naar het nieuwe creatieve hart van Amersfoort en een uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten.

Onlangs heeft ZEEP Architecten intrek genomen in haar nieuwe kantoor, de voormalige zeepfabriek van Rohm & Haas in het Oliemolenkwartier, het nieuwe creatieve hart van Amersfoort. Een locatie die het architectenbureau alle ruimte geeft voor uitbreiding van haar activiteiten tot een creatief en architectonisch ontwerplaboratorium, waarin initiatieven, studies en innovaties centraal staan. De verbreding van de bedrijfsactiviteiten en verhuizing naar een nieuw kantoor inspireerden tot een nieuwe bedrijfsnaam, verbonden aan de historie en betekenis van deze nieuwe, inspirerende locatie. Ir. Jan Poolen, directeur en oprichter: “Zeep staat voor zuiver, helder, eenvoud en transparantie. Dat vind je ook terug in ons logo. ZEEP Architecten is een architectenbureau dat zich gespecialiseerd heeft in maakbare, flexibele en duurzame concepten. Concepten vertaald naar sterke plannen, prachtige gebouwen, specifiek voor de plek, specifiek voor de mensen.”

Uitbreiding directie
Gelijktijdig met de lancering van de nieuwe bedrijfsnaam, is de directie van het architectenbureau uitgebreid met ir. Ronald van Aggelen. Van Aggelen was reeds werkzaam bij het bureau in de functie van projectarchitect. In zijn rol als mede-directeur/compagnon zal hij, samen met Jan Poolen, de nieuw ingezette koers van ZEEP Architecten vormgeven en begeleiden. Van Aggelen: “ZEEP Architecten is een bureau dat integrale samenwerking, betrokkenheid en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan. Dit wordt nog eens onderschreven door het winnen van de door TNO en Bouwend Nederland uitgeschreven wedstrijd ‘Hoe slim is uw BIM 2010’, want juist samenwerken en het maken van goede, heldere afspraken staan centraal bij werken met het Bouw Informatie Model. Ik zie het als een uitdaging om deze manier van werken verder uit te dragen en de succesvolle ingezette koers van Poolen Architekten verder aan te scherpen en uit te bouwen onder de naam ZEEP Architecten.”

Over ZEEP Architecten
ZEEP Architecten biedt een breed scala aan doordachte architectonische duurzame oplossingen op het gebied van architectuur, stedenbouw en interieurbouw die gekenmerkt worden door een eigen identiteit, maar tegelijkertijd passend in hun ruimtelijke context. Tot haar opdrachtgevers rekent zij zowel gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen, woningcorporaties en projectontwikkelaars als particulieren en het bedrijfsleven. Zo is ZEEP Architecten onder andere verantwoordelijk voor projecten als Rohm and Haas in Amersfoort, Stadsentree Lage Zijde in Alphen aan den Rijn, ROC/CSV, de 1e school volgens het living building concept, in Veenendaal en Wonen, Zorg en Welzijn Bonvie in Culemborg.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.