Supermodels bij DDW

Supermodels bij DDW

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 07-10-2014

Supermodels is een expositie van modellen van iconische stoelen en huizen van Nederlandse ontwerpers en architecten. De tentoonstelling beleefde haar première eerder dit jaar op de Salone del Mobile in Milaan, en is van 18 tot 26 oktober te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De expositie bestaat uit drie onderdelen: 3D printed maquettes van architectenhuizen, modellen van iconische stoelontwerpen en een poppenhuis met speciaal voor de expositie ontworpen interieurs.

Maquettes van huizen van Van Doesburg/van Eesteren (Maison d’Artiste, 1923), Gerrit Rietveld (Schröderhuis Utrecht 1924), Leendert van der Vlugt (Villa Sonneveld Rotterdam 1933), Jan Benthem (Hardglas Almere 1984), Don Murphy (Sodae House Amstelveen 2009) en Hans van Heeswijk (Woonhuis Rieteiland Oost Amsterdam 2011) zijn 3D geprint in wit polyamide.
Ruim 100 stoelontwerpen van o.a. Hendrik Berlage, Gerrit Rietveld, Willem H. Gispen, Friso Kramer, Martin Visser, Bruno Ninaber van Eyben, Marcel Wanders, Maarten van Severen, Joep van Lieshout, Frank Tjepkema, Ineke Hans en Maarten Baas zijn allemaal 3D geprint op schaal 1:6.

Dutch Design Doll House

Het derde onderdeel van Supermodels is een eigentijdse variant op een zeer aansprekend historisch model: het poppenhuis. Aan ontwerpers, bureaus en bedrijven van uiteenlopende pluimage werd gevraagd een interieur te ontwerpen. Met kamers van o.a Scholten & Baijings, Van Eijk & Van der Lubbe, Studio Makkink & Bey, Petra Blaisse, UN Studio, Richard Hutten, Krijn de Koning en Claudy Jongstra. De ontwerpen op schaal 1:12, van hotelkamers tot kantoren en tentoonstellingszalen, kregen allemaal een plaats in het Dutch Design (Doll) House. De expositie is een initiatief van Concern, die ook enkele kamers inrichtte.

Locatie: Klokgebouw 125 5617 AB Eindhoven

SUPERMODELS (03:15) from Roland Pupupin on Vimeo.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.