Surfen tijdens douchen

Surfen tijdens douchen

Nieuws, Producten
Door: Petra Starink | 17-04-2014

Op de Salone del Mobile in Milaan die van 8 tot en met 13 april werd gehouden werden bijzondere badkamerdesigns getoond. Een opvallende verschijning was het smalle wasmeubel Dressage van massief notenhout van Graff, de nieuwe designkraan van Philippe Starck, en Brandoni toonde een doucheconcept waarin het mogelijk is tijdens het douchen op internet te surfen.

Het wasmeubel Dressage combineert massief notenhout met corian.Het meubel valt op omdat het heel smal is. Alle installaties zijn in het hout verwerkt en zijn aan het zicht onttrokken. Het meubel is een samenwerking tussen Graff en Studio Lombardo Nespoli en Novara.

Opvallend nieuws was er van Axor, het designmerk van kranenfabrikant Hansgrohe, dat de Europese primeur liet zien van de nieuwe kraan van Philippe Starck. De draaibare Starck V (V= vortex = draaikolk) is deels van kristalglas (afneembaar), waardoor de gebruiker een draaikolk te zien krijgt als hij de kraan opent. In juni volgt de introductie van de kraan in Nederland en in oktober is de kraan verkrijgbaar in de showroom.

Een andere opvallende verschijning is de Monolite Light van fabrikant Brandori. In de Monolite Light is de functie van een elektrische radiator verpakt in het steeds vaker toegepaste all-in douche-element, waarbij in een wandelement van glas, staal, hout en corian álle denkbare functies zijn ondergebracht. Een verwarmer voor de badkamer, een douche, verlichting, afvoer en dit alles voorzien van een waterdicht tablet met 4G en Wi-fi. Je kunt hierdoor alle instellingen van de douche regelen en ondertussen even op het web surfen.

Bron en foto’s: Installatie.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.