Sustainer Home Modular gelanceerd

Nieuws

Sustainer Home Modular gelanceerd

Door: Petra Starink | 01-09-2016

Sustainer Homes heeft de eerste zelfvoorzienende woning, gebaseerd op modulaire houtskeletbouw gelanceerd. De jonge club oprichters levert een all-in concept van ontwerp tot oplevering. Het eerste exemplaar staat in Melderslo. Een team van architecten, jonge ontwerpers en technologen richtten in 2015 Sustainer Homes op. Ze namen deel aan het ‘accelerator programma’ Startupbootcamp, dat samen met investeerders het eerste prototype mogelijk maakte: een woning gemaakt van een gerecyclede zeecontainer die overal geplaatst kon worden en onafhankelijk was van gas, water, elektra en riool.

Stichting Doen maakte het mede mogelijk dat het bedrijf kon werken aan een nieuw bouwsysteem dat in tegenstelling tot de zeecontainer, wel kon voldoen aan de strenge eisen van het Bouwbesluit voor permanente woningen.

Maatwerk

Een Sustainer Home biedt een duurzame en luxe maatwerk-woning. Een basiswoning start met een prijs vanaf 69.000 euro. De Sustainer Home voldoet aan het Bouwbesluit en kan dus op een reguliere bouwkavel geplaatst worden. Ook kan er gewoon een hypotheek voor worden aangevraagd. Plaatsing is eenvoudig en gebeurt in slechts een paar dagen tijd. De woning is dan al helemaal afgewerkt en voorzien van badkamer, keuken en installatiesysteem. Door de innovatieve technologie zijn de maandlasten voor energie en water gering.

Houtskeletbouw

De opbouw bestaat uit modules die in een fabriek worden geprefabriceerd op basis van houtskeletbouw met een zeer goed geïsoleerde gevel en driedubbel glas in houten kozijnen. De modules zijn gemakkelijk te combineren: van villa tot recreatiewoning, tot kantoorgebouw, met een ruime keus voor de afwerking binnen en buiten.

Sustainer Homes zijn standaard uitgerust met een badkamer en keuken inclusief vaatwasser en wasmachine. Gecombineerd met zonnepanelen, een waterfiltratiesysteem en een volledig geautomatiseerde manier van verwarmen en koelen produceert elke Sustainer Home minstens even veel energie en water als wordt verbruikt en zijn daarmee standaard energieneutraal (nul-op-de-meter).

Sustainer Homes kiest voor materialen die alleen op een duurzame en sociaal verantwoordelijke manier gewonnen zijn. Ook zorgt de gerobotiseerde productiewijze voor een minimum aan restaanval en kiest het bedrijf voor natuurlijke recyclebare materialen zoals hout uit duurzaam beheerde bossen uit Europa in plaats van beton of staal. Hierdoor is de CO2 -impact minder dan 10 procent van de reguliere bouw.

Foto’s: Sustainer Homes

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.