Symmetrie in winnende architectuurfoto

Symmetrie in winnende architectuurfoto

Nieuws
Door: Petra Starink | 23-03-2015

De Nederlandse fotograaf Michael Echteld heeft de Netherlands National Award ontvangen in de Sony World Photography Awards met zijn architectuurfoto ‘Looking up the Torre Mangia’. De foto was al eerder gekozen als een na beste foto in de Open categorie Architecture van de Sony World Photography Awards 2015.De tweede prijs ging naar Theo de Witte en de derde prijs was voor Lione Bakker.

De winnende foto geeft volgens Echteld precies weer wat hem aantrekt in de fotografie. “Allereerst betreft het architectuur, een onderwerp waar ik graag foto’s van maak. Vooral wanneer er een aantal leuke visuele elementen en interessante patronen in te zien zijn. Als je je bril afdoet en kijkt naar de foto, lijkt de lucht net een postzegel, met dat randje. Ook diepte en perspectief komen in deze foto goed naar voren. Daar kijk ik in het dagelijks leven ook naar. Een mooie bocht die je ergens naar toe leidt, diepte, lijnen die bij elkaar komen. Soms lukt het om alles samen op een foto te krijgen.”

Symmetrie in de architectuur

De foto is vorig jaar zomer genomen op de binnenplaats van het Pallazzo Publico (Stadhuis) van Siena, Italië. Door recht naar boven te kijken, worden de patronen en symmetrie in de architectuur fraai benadrukt. De asymmetrische positie van de Torre del Mangia (1344) doorbreekt de symmetrie. “De belichting voor deze foto was moeilijk. Ik heb daarom vijf verschillende belichtingen in de nabewerking samengevoegd en in balans gebracht.”

Echteld is psycholoog en onderzoeker en komt oorspronkelijk uit Paramaribo. De feestelijke uitreiking is in Londen op 23 april waar zijn foto van 24 april tot en met 10 mei getoond wordt in Somerset House in London als onderdeel van de 2014 Sony World Photography Awards Exhibition.

Meer informatie is te vinden op PF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.