Team 4 ontwerpt aardbevingsbestendig datacenter Groningen

Nieuws

Team 4 ontwerpt aardbevingsbestendig datacenter Groningen

Door: Petra Starink | 24-07-2017

Team 4 Architecten ontwerpt voor Bytesnet een aardbevingsbestendig datacenter op het Zernike terrein in Groningen. Het gebouw is een zorgvuldig vormgegeven landmark en bestaat uit een datalab met kantoren. De wirwar aan kabels en draden in de serverruimtes was een inspiratiebron voor de gevel, waardoor het gebouw een dynamische uitstraling krijgt.

Aardbevingsbestendig

Het aardbevingsbestendige gebouw kost in totaal zo’n twintig miljoen euro. Door het toepassen van nieuwe technieken, moet het pand zeer energiezuinig worden. Als het goed is, wordt het gebouw over ruim een jaar geopend.

Toegankelijk gebouw

Bytesnet levert state of the art datacenteroplossingen in de regio. In het pand komt naast grote serverruimtes ook een ‘datalab’. Daarin wordt onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld de energietransitieĀ Het is de bedoeling dat ICT-studenten van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit onderzoek doen in het datalab en daarmee innovatie stimuleren. Het is bijzonder dat een datacenter een toegankelijk gebouw wordt. De serverruimte is wel afgeschermd.

Meer informatie over dit nieuwe gebouw van Bytesnet op Zernike Science Park is hier te bekijken.

Beeld: Team 4 Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.