Team4 architecten ontwerpt Brede School Zuidhorn

Team4 architecten ontwerpt Brede School Zuidhorn

Nieuws
Door: Petra Starink | 07-11-2012

De Brede school in de wijk de Oostergast in Zuidhorn wordt ontworpen door Team4 Architecten uit Groningen. Het architectenbureau is gekozen uit vijf noordelijke bureaus. Daarnaast heeft het college met het oog op de verkeersveiligheid een klankbordgroep ingesteld en is aan de Grontmij de opdracht gegeven de vervoersstromen rond de Brede School in kaart te brengen.

Onder begeleiding van een externe kwartiermaker wordt hard gewerkt aan de realisatie van een Brede School in de Oostergast. De nieuwe school opent in september 2014 zijn deuren. Om het proces tot de oplevering in goede banen te leiden, zijn een werkgroep en stuurgroep ingesteld. Een belangrijke stap in het proces was het kiezen van de architect.

Het college is van mening dat in het Noorden voldoende capabele architecten werkzaam zijn. Het heeft daarom medio oktober vijf noordelijke architectenbureaus gevraagd hun visie op een Brede School te presenteren aan een selectiecommissie. De selectiecommissie bestond uit vertegenwoordigers van de deelnemende partijen. Op basis van de unanieme keuze van deze commissie heeft het college de opdracht voor het ontwerpen van een Brede School gegund aan Team4 Architecten uit Groningen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.