Tentoonstelling masterplan Jurong Lake District van KCAP

Nieuws

Tentoonstelling masterplan Jurong Lake District van KCAP

Door: Petra Starink | 28-08-2017

KCAP Architects&Planners is samen met SAA Architects, Arup, S333 en Lekker verantwoordelijk voor het ontwerp van het masterplan voor Jurong Lake District in Singapore, het tweede centrale zakendistrict van de stad. Het masterplan wordt tot half september tentoongesteld en het publiek wordt uitgenodigd om hun mening over het plan te delen.

Doorontwikkeling plan

In 2017 is het team onder leiding van KCAP aan de slag gegaan met de verder uitwerking van het plan. De kenmerken uit het winnende prijsvraagontwerp waren zodanig vastgelegd dat het team zich nu kon richten op verdere doorontwikkeling van het plan.

Stedelijk groen

De ambitie is om het gebied te ontwikkelen tot een nieuw gemengd zakelijk gebied rondom de toekomstige hogesnelheidslijn tussen Kuala Lumpur en Singapore. De positie van Jurong Lake District als Singapore’s tweede zakendistrict wordt hiermee verder verankerd. De kwaliteiten van het plan zijn de hoge dichtheid en het gemengde programma waarin door het hele district nieuwe waterwegen en doorlopende niveaus van stedelijk groen en groenverbindingen opgenomen zijn.

Interactieve publieke ruimten

Het plan biedt een netwerk van voetgangersverbindingen met actieve mobiliteit, beloopbaarheid en interactieve publieke ruimten. Dat wordt extra ondersteund door het voorstel om alle grote transport en nutsvoorzieningen onder de stad te plaatsen, waarmee verschillende lagen met geoptimaliseerde infrastructuur en een autoluw district ontstaan.

Cultureel erfgoed

Bestaand cultureel erfgoed, landschap en ecosystemen zijn gerespecteerd en teruggekeerd in een dialoog met de nieuwe ontwikkeling. Met de strategische locatie, de open omgeving en de programmering voor wonen, werken en vrije tijd zal het district zich ontwikkelen tot een nieuwe poort naar Singapore.

De tentoonstelling is de eerste publieke presentatie van het plan.  Met de opening van de tentoonstelling is ook een speciaal voor het project ingerichte website gelanceerd.
Het masterplan wordt tentoongesteld in het kantoor van Singapore Urban Redevelopment Authority (URA) tot 31 augustus.  Locatie: The URA Centre, Atrium, 45 Maxwell Road, Singapore 069118. Van 8 september tot 17 september kan de tentoonstelling bezocht worden in The courtyard, Westgate mall (naast Jurong East MRT station).

Afbeeldingen: KCAP/SAA/Arup/S333/Lekker

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.