Tentoonstelling: Over drijven in Mokum – wonen op het water

Evenementen, Exposities, Nieuws

Tentoonstelling: Over drijven in Mokum – wonen op het water

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-09-2022

Op vrijdag 30 september vindt de opening van de tentoonstelling ‘Over Drijven in Mokum’ plaats. In deze tentoonstelling brengen het Borneo architectuur centrum Amsterdam in kaart hoe er in Amsterdam op en bij het water wordt gewoond.

Amsterdam heeft van oorsprong een sterke relatie met het water, de groei en bloei van de stad is te danken aan de haven en de internationale handel die daarmee tot stand kwam. Het begon met schippers die om pragmatische en financiële redenen op hun schip gingen wonen. Later werd ook voor vele anderen wonen op het water aantrekkelijker, zeker nu de grachten steeds schoner zijn geworden.

Inhoud tentoonstelling

De tentoonstelling toont de vele verschillende manieren van wonen op en bij het water. Van ark tot ‘schark’ tot woonschip. Naast losse schepen worden er in Amsterdam ook hele nieuwe wijken voor woonboten ontwikkeld. Tevens laat de organisatie zien wat daar allemaal bij komt kijken. Welke technieken zijn nodig? Met welke regels heb je te maken? En welke kansen zijn er voor duurzaamheid?

De informatie wordt overgedragen via zes grote frames met achtergrondinformatie over drijvend wonen in Amsterdam. Daarnaast via diverse maquettes en tekeningen van voorbeeldwoningen en reeds gerealiseerde drijvende woningen. Tevens is beeldmateriaal van de verkiezing ‘woonboot van het jaar’ en films van bestaande drijvende woningen en woonwijken te zien.

Samenstelling

De tentoonstelling is samengesteld door het Borneo Architectuur Centrum in samenwerking met Ingeborg van Lieshout (Green Light District) en Bob Ronday (Bob Ronday Architectuur).

De tentoonstelling is te bezichtigen van 30 september 2022 t/m 31 januari 2023, tijdens de openingstijden van het Borneo Architectuur Centrum, maandag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.