Tentoonstelling Real Photography Award

Tentoonstelling Real Photography Award

Exposities, Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-02-2008

Van 21 maart t/m 4 mei zijn in LP II in Rotterdam de dertig beste inzendingen van de Real Photography Award 2008 te bezichtigen.

De Real Photography Award 2008, een initiatief van ING Real Estate, is de eerste editie van een tweejaarlijkse fotografieprijs. Deze stimuleringsprijs is bedoeld voor internationale kunstenaars die de onderlinge relaties tussen Natuur, Architectuur en Ontwikkeling en hun samenspel op een originele manier verbeelden door fotografie.

Het thema is slechts één van de aspecten die de Real Photography Award uniek maakt: ook het internationale karakter en de hoogte van het prijzengeld 50.000 euro maken dit initiatief enig in haar soort.

Award
Een internationale vakjury koos een eerste selectie van dertig werken en hieruit werden weer zes inzendingen geselecteerd waaruit de winnaar van de Real Photography Award wordt gekozen. De zes kanshebbers zijn Julian Faulhaber (Duitsland), Abelardo Morell (US), Hans-Christian Schink (Duitsland), Livia Corona Velasquez (Mexico), Thomas Weinberger (Duitsland) en Danwen Xing (China). De winnaar wordt op 20 maart 2008 bekend gemaakt.

Tentoonstelling
De dertig werken uit de eerste juryselectie, worden tentoongesteld in LPII in Rotterdam. Bij de tentoonstelling wordt een catalogus uitgegeven .

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.