Terpdorpen met brink in Duivense nieuwbouwwijk

Terpdorpen met brink in Duivense nieuwbouwwijk

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-06-2008

Duiven krijgt een nieuwbouwwwijk waarin de woningen zijn gesitueerd op terpen, rondom een brink. Drie van deze terpen zijn inmiddels bijna afgerond. Het Duivense college van B&W keurde gister het stedenbouwkundig en landschappelijk ontwerp voor de tweede fase goed.

De Ploen Zuid is een woningbouwlocatie van 265 woningen. De woningen zijn gesitueerd op zogenaamde terpen, met een brink als middelpunt. Op iedere terp wordt een klein en eigenzinnig woonbuurtje gerealiseerd met een hoger gelegen, intieme brink en enkele rustige woonstraatjes. De sfeer en architectuur van de wijk doet denken aan tijden van vroeger.

Uitstraling en sfeer
Deze tweede fase grenst aan de oostzijde van de eerste fase. Ook de tweede fase bestaat uit drie terpen. Verspreid over de terpen worden 126 woningen gebouwd. Elke terp krijgt een gedifferentieerd woningaanbod met huizen voor starters, senioren, singles en stellen, grote en kleine gezinnen in zowel de huur- als koopsector. De uitstraling en sfeer van de eerste fase wordt doorgezet op deze terpen.

Aanbesteding
Hoe de woningen op de drie terpen eruit gaan zien, is op dit moment nog niet bekend. Dit is onderdeel van de aanbestedingsprocedure, die op 19 juni is gestart. In de aanbestedingsprocedure gaat de gemeente op zoek naar een marktpartij die op basis van het stedenbouwkundig en landschappelijk ontwerp en andere vastgestelde kaders het beste plan maakt.

De partij mag naast het verder ontwikkelen van het project De Ploen Zuid tweede fase deze ook realiseren. De plannen worden onder meer beoordeeld aan de hand van criteria ten aanzien van de kwaliteit van de architectuur en de openbare ruimte. Daarnaast vindt de gemeente Duiven het belangrijk om een duurzame buurt te realiseren.

De komende periode staat in het teken van de aanbestedingsprocedure. Begin 2009 beslist de gemeente Duiven, welke marktpartij het project De Ploen Zuid 2de fase verder mag ontwikkelen en realiseren.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.