Terrein Bijlmerbajes wordt stadswijk

Nieuws

Terrein Bijlmerbajes wordt stadswijk

Door: Petra Starink | 28-04-2016

Op 1 juli sluit de Bijlmerbajes in Amsterdam definitief als gevangenis en huis van bewaring. Het Rijksvastgoedbedrijf gaat het complex van 7 hectare als één geheel via een openbare verkoopprocedure verkopen. Via www.biedboek.nl kunnen kopers kennis nemen van de verkoopprocedure en een bod doen. Naar verwachting kan de verkoop half 2017 rond zijn.

Nieuw stuk stad

Het terrein waar de Bijlmerbajes nu staat, gaat veranderen in een nieuw stuk stad. Er is ruimte voor 135.000 m2 vloeroppervlak bebouwing, waarvan minstens 70 procent uit woningen zal bestaan . Er wordt gedacht aan minimaal duizend woningen en er komt een middelbare school. De nieuwe wijk wordt met een tunnel onder het spoor Amsterdam-Utrecht verbonden met het Amstelkwartier.  Dat staat in de Nota van Uitgangspunten die de gemeente Amsterdam en het Rijksvastgoedbedrijf hebben opgesteld over de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden voor het gebied. Het college van burgemeester en wethouders heeft de Nota vrijgeven voor advies en inspraak. Na deze ronde zal de Nota van Uitgangspunten ter vaststelling aan de Amsterdamse gemeenteraad worden voorgelegd.

Overamstel en Amstelkwartier

Overamstel is een nieuwe wijk in stadsdeel Oost waar de komende jaren zo’n 5.000 woningen komen. Aan de westzijde van het spoor verreist Amstelkwartier.  De unieke locatie van de nieuwe stadswijk aan de Amstel maakt het een aantrekkelijk gebied voor woningbouw. Aan de oostzijde van het Spoor wordt in het deelgebied Kop Weespertrekvaart binnenkort gestart met de uitgifte van 23 vrije kavels. Het terrein van de Bijlmerbajes ligt ten zuiden van de Kop Weespertrekvaart en direct naast het Amstelkwartier. De Nota van Uitgangspunten is te vinden op de site van de gemeente Amsterdam en op de verkoopsite van het Rijksvastgoedbedrijf.

Foto: Marco van Middelkoop/Aerophoto-Schiphol

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.