Studentenwoningen in The Green Village

Nieuws

Studentenwoningen in The Green Village

Door: Petra Starink | 23-08-2017

The Green Village is een levend laboratorium op de TU-Campus in Delft. De proeftuin biedt ruimte aan studenten, bedrijven en onderzoekers om samen op zoek te gaan naar duurzame innovatieve oplossingen. Bij het onderzoek zijn ook duurzame studentenwoningen betrokken. Inmiddels zijn 2 studentenwoningen klaar voor verhuur. In het najaar komen er nog 2 studentenwoningen bij, de bedoeling is dat er straks 20 staan.

Testwoningen

“Het gaat om testwoningen zegt Serge Santoo, manager marketing & communicatie van The Green Village toe. “ Andere partijen kunnen er hun innovaties in testen, bijvoorbeeld een nieuw soort energiezuinige wasmachine, nieuwe energiesystemen, en waterbergende polderdaken. Als bewoner moet je er tegen kunnen dat er af en toe een onderzoeker over de vloer komt om wat testen te doen. Verder willen we graag dat de bewoners feedback geven over de gebruikte systemen. De woning wordt ook gebruikt voor onderzoek. Het kan voorkomen dat het plein voor je woning onder water wordt gezet voor een waterexperiment. De inschrijving voor de woningen gaat via studentenhuisvesting DUWO. Daarna moet er een motivatie worden gestuurd naar The Green Village.

Houten studio’s

De circulair ontworpen studentenwoningen in The Green Village zijn zelfstandige houten studio’s van 30 m2. Ze hebben een eigen keuken, douche en toilet. De studio’s zijn gestoffeerd en er staan al een wasmachine en koelkast. Ze zijn energie-efficiënt en voorzien van een warmtepomp. De kale huur is 390 euro per maand. Daar komen nog 20 euro aan energiekosten bij. Huurders kunnen maximaal een jaar in de studio’s wonen.

The Green Village

The Green Village is een initiatief van Stichting Green Village en de TU Delft, met bijdragen van onder meer het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie Zuid-Holland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.