The Natural Pavilion op Floriade 2022

The Natural Pavilion op Floriade 2022

Actualiteiten, Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-04-2022

Met de opening van de Floriade is voor de bezoekers ook het ‘Natural Pavilion’ van DP6 bereikbaar geworden. Dit bouwwerk is bijna 100% biobased, circulair en volledig demontabel zodat het op een andere plek, in een andere configuratie, weer is op te bouwen. Hiermee past het uitstekend op de Floriade Expo 2022 die in het teken staat van de ruimtelijke opgave in Nederland: de energie- en grondstoffentransitie, het oplossen van het woningtekort, verduurzaming van de landbouw, herstel van de biodiversiteit en klimaatadaptatie.

Het bouwconcept bestaat uit twee hoofdelementen:

Een raamwerk van houten balken van inheems hout fungeert als constructief helder casco. De modules zijn onderling verbonden met een universele verbindingsknoop van gerecycled staal.

Het raamwerk is door de architect flexibel ingevuld met biobased en hergebruikte materialen als CLT vloeren, biobased wanden of kozijnen met hergebruikt glas. Hiermee is iedere gewenste ruimte te creëren. Op basis van de materiaalkeuze is te voldoen aan specifieke randvoorwaarden, zoals geluidstechnische of brandtechnische eisen.

Impact op het milieu

De milieu-impact van het paviljoen is minimaal door de combinatie van biobased en circulaire materialen. Maar ook door het minimaliseren van materiaalgebruik, een lichte, houten paalfundering en integratie van groen in het gebouw. Het raamwerk en de wandelementen zijn ‘plug and play’ gefabriceerd in de werkplaats, waardoor de CO2-emissie zeer laag is.

Het paviljoen laat zien dat op industriële schaal circulaire, biobased en energieneutrale woningen, scholen en kantoren zijn te ontwikkelen. Met toepassing van allerlei vormen van groen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.