The Power of Architecture van Kahn

The Power of Architecture van Kahn

Nieuws
Door: Petra Starink | 13-06-2012

In het NAI in Rotterdam is van 8 september 2012 tot en met 6 januari 2013 de tentoonstelling “The Power of Architecture” van bouwmeester Louis Kahn te zien. Louis Kahn wordt gezien als de grootste, meest invloedrijke bouwmeester van de 20e eeuw.Hij ontwierp belangrijke, betekenisvolle gebouwen met veel gevoel voor ruimte, licht en materiaal. Zijn gebouwen verheffen en inspireren de mens die zich erin bevindt.

Maatschappij verbeteren

Belangrijke werken van Kahn zijn onder meer het Salk Institute (California), het Kimbell Art Museum Texas), het Indian Institute of Management (India) en de Assembly Buildings for the Bangladeshi Parliament (Bangladesh). Hij tekende deze projecten in de jaren ’50 en ’60 van de 20e eeuw, een tijd waarin de overtuiging van architecten om de maatschappij te verbeteren, enorm was. Kahn’s invloed is terug te zien in het werk van belangrijke architecten zoals Aldo Rossi en Mario Botta.

De tentoonstelling bestaat uit tekeningen, schetsen, foto’s, aquarellen, filmmateriaal en maquettes van deze meester-architect. Aan een breed publiek wordt getoond hoe belangrijk architectuur kan zijn voor de maatschappij. De tentoonstelling Louis Kahn, The Power of Architecture is te zien in het NAi van 8 september 2012 tot en met 6 januari 2013. De tentoonstelling is gemaakt door het Vitra Design Museum in samenwerking met het NAi en het Architectuurarchief van de Universiteit van Pennsylvania.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.