The Sketch op lelijkste plein van Eindhoven

The Sketch op lelijkste plein van Eindhoven

Actualiteiten, Exposities, Nieuws, Prijsvragen
Door: Petra Starink | 27-10-2015

Het Eindhovense Marconiplein is straks een iconisch gebouw rijker. Tijdens de Dutch Design Week werd bekend gemaakt dat het publiek en jury het plein op de kaart willen zetten met het ontwerp The Sketch. Naar verwachting wordt volgend jaar gestart met de bouw van het bijzondere woongebouw van gekleurde huisjes.

Twee teams van het Eindhovense architectenbureau van aken architecten (VAA) gingen in opdracht van initiatiefnemer SDK Vastgoed en in samenwerking met designer Maarten Baas de strijd met elkaar aan. De winnaar is gekozen op basis van 2.200 publieksstemmen en het oordeel van een vakjury onder leiding van Lidewij Edelkoort. De publieksstemmen telden voor twee, de stem van de jury voor vijf.

Tijdens de Dutch Design Week waren de maquettes en ontwerptoelichtingen tentoongesteld in de Kazerne, en konden bezoekers hun stem uitbrengen. In de docu Talent in de Kazerne o.a. een korte impressie van beide ontwerpen.

 

Kunst en architectuur versmelten

De weg naar het ontwerp voor de Bakermat, zoals het project genoemd wordt was er een van creatieve sessies en onconventionele methodes. De samenwerking met Maarten Baas heeft geleid tot een ontwerp waarin kunst en architectuur versmelten. Het ontwerp combineert het beste van twee werelden: het valt op, is bijzonder en tegelijk realiseerbaar en betaalbaar, zegt Alexandra Predeina, architect bij VAA en voorzitter van het winnende team. ‘Het Marconiplein staat op de vierde plek genoteerd van lelijkste plekken van Nederland. Onze ambitie was om juist deze plek – letterlijk – op de kaart te zetten.

Beeld: van aken architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.