Theater de Stoep UNStudio open dag

Theater de Stoep UNStudio open dag

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 08-10-2014

Aanstaande zaterdag 11 oktober houdt het gloednieuwe theater de Stoep in Spijkenisse een open huis. Theater de Stoep, een ontwerp van UNStudio, is dan gratis toegankelijk voor iedereen. Deze dag zijn er verschillende ruimtes in het theater te bewonderen. Ook is er in en om het theater een programma met diverse optredens.

Het theater is een transparant gebouw met twee zalen; een grote zaal met 650 stoelen en een kleine zaal met 200 stoelen. Daarnaast is er een sfeervol theatercafé. De golvende gevel loop naadloos door in het dak en is bekleed met wit aluminium, dat gedeeltelijk is geperforeerd, uit de perforaties schijnt ’s avonds paars licht, dat verwijst naar de kleur van de zalen. De daklijn toont de kleinere en grotere zaal die eronder liggen. De golvende lijnen verbindt de zalen en scheidt die tegelijkertijd ook. Het ontwerp van architect Ben van Berkel van UN Studio maakt gebruik van hoogteverschillen van de plek. De twee theaterzalen zijn zo gepositioneerd om de bezoeker te ontvangen in een golfbeweging via de foyer en het Theaterplein. Vanuit de foyer vormt de trap naar de eerste verdieping een bindend element in de toegang tot de zalen. Het Theatercafé is geplaatst met uitzicht over het water en is ontworpen als een derde theaterzaal, in de vorm van een amfitheater.

Om de akoestiek in de grote zaal aan te kunnen passen aan de aard van de voorstelling, ontwierp UNStudio een plafond dat bestaat uit mobiele elementen die kunnen worden verlaagd of in een hoek worden gezet om de klank en het volume aan te passen.  Daarnaast zijn de wanden van de zaal bekleed met akoestische panelen.

Open dag 11 oktober 10.30 uur tot 16.30 uur

Theater de Stoep, Theaterplein 1, 3201 DH Spijkenisse

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.