Theater Walhalla wint Job Dura Priis 2012

Theater Walhalla wint Job Dura Priis 2012

Nieuws
Door: Petra Starink | 22-11-2012

Het kleinschalige theater Walhalla op het roemruchte Katendrecht is winnaar geworden van de Job Dura Prijs 2012. Het culturele micro-cluster rondom het Schieblock ontving de aanmoedigingsprijs.

Winnaar Theater Walhalla

De jury is lovend over Theater Walhalla. Zij prijst oprichters Harry-Jan Bus en Rachel van Olm, die vol overgave en met passie hun eigen visie op theater volgen. De kernwaarden van het theater zijn talentontwikkeling en laagdrempeligheid. “Theater Walhalla is op een maatschappelijk betrokken en duurzame manier een inspirerend en zeer sympathiek voorbeeld van een hedendaags cultuurgebouw. Het enthousiasme dat aan alle kanten van Theater Walhalla afspat is enorm aanstekelijk en maakt dat je er als bezoeker graag wil zijn”, zo geeft de jury aan.

Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs voor (het culturele micro-cluster rondom) het Schieblock, een initiatief van ZUS (Zones Urbaines Sensibles), onderbouwt de jury als volgt: “Met haar frisse en maatschappelijk betrokken blik op ‘vergeten’ stukken stad laat ZUS zien dat er een zekere schoonheid en functionaliteit schuilt achter een ogenschijnlijk uitgeblust leegstaand kantoorgebouw. ZUS verandert op internationaal niveau de traditionele kijk op stedelijke ontwikkeling en hergebruik, hetgeen zeer toepasselijk is in deze tijden van crisis.”

Andere genomineerden

De andere genomineerden voor de Job Dura Prijs 2012 waren:

  • het World Music and Dance Centre (“Het WMDC verbindt muzikanten en culturen op een originele en ongedwongen wijze. Ook de manier waarop het WMDC jongeren uit de buurt betrekt is uniek en getuigt van grote sociale betrokkenheid.”);
  • De Kroepoekfabriek (“een veilige en zeer charmante plek in Vlaardingen waar stedelijke jeugd naar hartenlust haar talenten kan ontplooien. Elke stad verdient een Kroepoekfabriek.”); en
  • De Hofbogen (“Dankzij de pioniersfunctie van De Hofbogen is Rotterdam Noord nu aan het opbloeien tot een waardevol en bruisend deel van Rotterdam”).

Job Dura Prijs 2012

De Job Dura Prijs 2012 heeft als thema ‘Cultuur’. Met dit thema wil de initiatiefnemer van de prijs Stichting Job Dura Fonds de aandacht vestigen op het belang van cultuurprojecten- en gebouwen en de zoektocht naar nieuw cultureel ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Stichting Job Dura Fonds ondersteunt en stimuleert initiatieven die de bebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en helpen opbloeien.

 

Foto’s: Peter Visser

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.