Theepaviljoen op Landgoed Schovenhorst

Nieuws

Theepaviljoen op Landgoed Schovenhorst

Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-05-2008

Landgoed Schovenhorst in Putten heeft sinds kort een theepaviljoen, ontworpen door Na-Ma architecture uit Amsterdam. Afgelopen weekend konden bezoekers het geheel voor het eerst bezoeken.

Prijsvraag
De theeschenkerij is ontworpen door de jonge architecten Maarten van Tuijl en Naoko Hikami, die twee jaar geleden aan de besloten prijsvraag meededen. Het ervaren van bomen stond daarbij voorop.

Het paviljoen kreeg een grote, houten schuifpui die bij mooi weer geheel open kan. Het nieuwe pand en de tuinmuur omsluiten de kwekerij. Het is een vierkanten, stalen constructie, afgewerkt met zwart gebeitste planken.

“Het gebouw, het interieur en de tuin lopen in elkaar over. We hebben gebruik gemaakt van losse bomen als sculpturen in een beeldentuin. Dit is de enige plek op Schovenhorst waar daar ruimte voor is”, aldus Van Tuijl.

Bostoren
Landgoed Schovenhorst is beroemd om haar bijzondere bomentuinen. Naast het pas geopende theepaviljoen is de komende Bostoren de meest in het oog springende toevoeging; een veertig meter hoge toren, ontworpen door architect Bjarne Mastenbroek.

Bron: De Stentor

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.