Thema DDW 2018: If not us, then who?

Thema DDW 2018: If not us, then who?

Nieuws
Door: Petra Starink | 06-09-2018

Thema Dutch design Week 2018Over 7 weken is het zover. Van 20 tot en met 28 oktober wordt de DDW 2018 in Eindhoven gehouden. Het thema van deze 17de editie is If not us, then who? Het programma is te vinden op de vernieuwde website die is ingericht als contentplatform voor design.

Thema: If not us, then who?

Vrijwel alles in de wereld is of wordt ontworpen. Dat biedt kansen, maar geeft ook een enorme verantwoordelijkheid; aan de ontwerpers, maar ook aan de beleidsmakers, opdrachtgevers, gebruikers en overheden. Directeur Martijn Paulen licht de rol van de ontwerpers toe: ‘Ontwerpers bedenken oplossingen, creëren innovaties, zijn vooruitstrevend, maken zaken tastbaar en functioneel. Ze kijken op een unieke manier naar hun omgeving en de wereld. “Hoe kan het anders, hoe kan het beter?” Op die vragen hebben ontwerpers steeds weer authentieke en verrassende antwoorden. Het is aan ons allemaal om deze creatieve oplossingen te omarmen en te stimuleren, dus ook aan jou. If not you, then who? Samen bepalen we hoe de wereld eruitziet. Wij zijn allen aan zet; If not us, then who?

Website over innovaties en experiment binnen design

Dutch Design Week lanceert in samenwerking met digitaal ontwerpbureau Vruchtvlees een nieuw contentplatform; een website die het hele jaar door innovatie, experiment en cross-overs binnen design belicht. Met achtergrondartikelen, interviews, nieuwsitems, video’s en podcasts – van en voor ontwerpers en experts op het gebied van design. In de aanloop naar en tijdens het evenement staat het programma centraal: de website zorgt voor een optimale bewegwijzering binnen het brede aanbod. Tegelijkertijd wordt meer ruimte gecreëerd voor tips van deskundigen, onder wie de ambassadeurs. Vanaf september komt een deel van het programma online.

Muziek festival tijdens DDW

Tijdens de avonduren van de Dutch Design Week is er het DDW Music Festival. Meer dan 90 (inter)nationale artiesten treden op, verspreid over podia door de stad. Van een moderne pianist bij Piet Hein Eek tot Thaise funk in de Effenaar. Een DDW Festival ticket geeft toegang tot alle DDW en DDW Music Festival hotspots (uitgezonderd de DDW Music Specials). Bekijk de volledige line-up hier.

Tickets kopen

De ticketverkoop voor de 17eeditie van DDW is samen met de vernieuwde website live gegaan. Dit jaar zijn er meerdere type tickets te koop; naast een DDW festivalticket is er ook een DDW basic, DDW Premium en een DDW professional ticket.

Meer informatie is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.