Thijs Asselbergs ontwerpt woontorens Zandvoort

Nieuws

Thijs Asselbergs ontwerpt woontorens Zandvoort

Door: Petra Starink | 04-02-2020

Thijs Asselbergs architectuurcentrale heeft in samenwerking met ontwerpteam Design3D en Van Ommeren architecten twee woontorens ontworpen met elk vijftig appartementen en dertien woon-werk-units. Ze komen te staan op het bedrijventerrein Nieuw-Noord in Zandvoort.

Gele keramische gevelbekleding

Het lijkt een vergeten plek,’ zegt Thijs Asselbergs, ‘maar wanneer je goed naar de omgeving kijkt voel je de enorme potentie: de trage spoorlijn die aan het einde van het land aankomt, de uitgestrekte duinen met wisselende landschappen, de zeelucht en de overweldigende ruimte waardoor alle zintuigen worden aangesproken’. Asselbergs en Van Ommeren kozen voor opvallende kleuren en materialen voor de statige en robuuste gebouwen. De gevels zijn bekleed met gele keramische bekleding en geëmailleerde glaspanelen.

Droomopdracht voor een architect

‘Als architect is het een droomopdracht,’ zegt Asselbergs. ‘Iets maken dat waarde toevoegt in een wonderschone, telkens wisselende context. ‘Je begint bij het grote gebaar: statige, robuuste gebouwen met een herkenbare vorm. Goede buitenruimten, brede terrassen die de bewoners zowel binnen- als buitenshuis verbinden met de omgeving en maximaal het gevoel geven dat licht en lucht kunnen toetreden.

Stadsvilla in de duinen

Hoe doe je dat? Door bijvoorbeeld de plattegronden van het woondeel zodanig te oriënteren dat telkens in twee windrichtingen optimaal van het uitzicht kan worden genoten en dat de appartementen op het zuiden maximaal profiteren van het uitzicht en zonlicht. De gemeenschappelijke entree is verankerd in een prachtige ruime esplanade met een brede houten vlonder die het strandgevoel versterkt. Een dubbelhoge centrale entree past bij het gevoel van het wonen in een “stadsvilla in de duinen”.’
De Santfort Appartementen zijn allemaal verkocht.

Meer informatie is te vinden op de site van Thijs Asselbergs Architectuurcentrale

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.