Thomas Rau bouwt Revius Lyceum

Thomas Rau bouwt Revius Lyceum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-12-2007

De gemeente Wijk bij Duurstede en het Revius Lyceum hebben Thomas Rau gekozen voor de nieuwbouw van de school en sportaccommodatie. De selectiecommissie is enthousiast over haar keuze. Thomas Rau van architectenbureau Rau te Amsterdam sleepte meerdere malen prestigieuze prijzen in de wacht voor zijn werk.

De selectiecommissie bestond uit vertegenwoordigers van de gemeente Wijk bij Duurstede en het bestuur (CVO Groep) en de directie van het Revius Lyceum Wijk bij Duurstede en werd geadviseerd door onder andere de voorzitter van de Sportraad.

Selectieronden
Uit de oorspronkelijk 27 gegadigden voor het nieuwbouwproject koos de commissie zes architectenbureaus, die hun visie op het nieuwbouwproject mochten geven. Na deze ronde bleven drie bureaus over. Van deze bureaus zijn projecten bezocht. De keuze viel daarna op Thomas Rau.

De selectiecommissie was onder de indruk van de visie van deze architect en van de gebouwen die hij op basis daarvan heeft gerealiseerd. Een voorbeeld dicht bij huis, is het nieuwe gebouw van het Wereld Natuur Fonds in Zeist, waarmee Rau deze maand de World Brick Award 2007 won.

Duurzaam bouwen
Ook was de selectiecommissie onder de indruk van de manier waarop de architect in samenspraak met betrokkenen tot een ontwerp komt. Daarnaast viel hij op door zijn ideeën over duurzaam bouwen en de uitvoering die hij daaraan geeft. Rau heeft zowel ervaring op het gebied van scholenbouw als met het realiseren van sportvoorzieningen.

Nadat de gemeenteraad in maart 2007 haar goedkeuring uitsprak over de locatie van de nieuwbouw, moet zij nu nog definitief akkoord geven op het totale project. De verwachting is dat de gemeenteraad hierover in het eerste kwartaal van 2008 een besluit neemt. Daarna kan de architect daadwerkelijk aan de slag. Uiteraard doet hij dat in goed overleg met de omwonenden.

Volgens planning zal in 2010 nabij garage Beijer in De Geer II, het nieuwe Revius Lyceum gerealiseerd zijn, in combinatie met sportvoorzieningen voor leerlingen en sportverenigingen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.