Thomas Rau wint ARC13 Oeuvre Award

Thomas Rau wint ARC13 Oeuvre Award

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-09-2013

Thomas Rau, architect en CEO van RAU – Turntoo is de winnaar van de ARC13 Oeuvre Award. de prijs wordt op 26 november uitgereikt tijdens de ARC13 Award Show in Rotterdam.

De jury looft Thomas Rau om zijn inspirerende bijdrage aan de maatschappelijke en architectonische agenda, iets wat in haar ogen geen enkele andere architect hem op deze wijze en op dit gebied op dit moment nadoet. Zijn visie op de manier waarop de gebouwde omgeving kan wordt gemaakt, inspireert zowel publiek als opdrachtgevers, adviseurs en bouwers. Zijn denken heeft in de ogen van de jury tevens grote betekenis voor de architectengemeenschap. Door de link naar de toeleverende industrie geeft het een doorkijk naar de potentieel nieuwe rol van architecten als productontwikkelaars. Ook de oplossingen die Rau aanreikt voor de weeffouten in de huidige ontwerp- en uitvoeringspraktijk, acht de jury buitengewoon relevant. De weg die Thomas Rau wijst naar een andere manier van produceren en ontwerpen, stelt de jury als een lichtend voorbeeld.

Rau begint in 1992 als architect met een fascinatie voor duurzaam zijn praktijk in Amsterdam. Hij wil mensen duurzaam laten leven en acht daarvoor een systeemverandering onontkoombaar.  Afgelopen vijf jaar begon hij zijn gedachten te ontvouwen over de circulaire economie, Turntoo en duurzaamheid. Kern van de door hem bepleite systeemverandering is dat we producten niet meer verbruiken maar gebruiken. Daarbij borduurt hij voort op het Cradle to Cradle gedachtegoed waarbij duurzaamheid ontstaat door de cycli van zowel technische als natuurlijke producten te sluiten.

De jury van de ARC13 Oeuvre Award bestaat uit Willem Hein Schenk (De Zwarte Hond, BNA, voorzitter jury), Hans de Jong (Provast), Jeroen Visschers (Rotterdamse Academie van Bouwkunst) en Harm Tilman (de Architect, secretaris jury).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.