Tiende keer Winterlezingen

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Tiende keer Winterlezingen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-01-2023

Voor de tiende keer op rij organiseert Arcam een reeks lezingen in de wintermaanden januari en februari. Centraal staat de architectuur in Amsterdam en omgeving waarbij het uitgangspunt de actualiteit is.

De lezingen in de eerste twee maanden van 2023 belichten vijf nieuwe projecten in Amsterdam binnen het jaarthema ‘Architectuur voor Iedereen’. Langverwacht omdat ze de blikvangers zijn die de toegang vormen tot een wijk of gebied. Daarbij zijn altijd de nodige vragen te stellen. Hoe toegankelijk zijn deze prominente entreegebouwen bijvoorbeeld voor mensen met een beperking?

Programma

De problematiek van toegankelijkheid is in de vijf lezingen ondergebracht in de thema’s wonen, werken, zorg, onderwijs en openbare ruimte/OV. De ruimtelijke ontwerpers vertellen hoe het ontwerp tot stand is gekomen, wat het project bijzonder maakt en welke grootste hobbels zijn genomen in de totstandkoming ervan. Met ervaringsdeskundigen en experts wordt ondervraagd hoe er in het ontwerp rekening is gehouden met fysieke toegankelijkheid.

Tickets en info

Voor alle lezingen geldt:

  • Tijd: inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 21.30 uur
  • Adres: Lieven de Key HQ, Hoogte Kadijk 179-189, 1018 BK Amsterdam
  • Toegankelijkheid: De locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je extra ondersteuning (zoals een gebarentolk) nodig om dit evenement bij te wonen, bel of mail dan naar Arcam via 020 620 48 78 of arcam@arcam.nl
  • Tickets per lezing: € 15,-
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.