Tijdelijke ontwerpen wedstrijd echt gebouwd

Tijdelijke ontwerpen wedstrijd echt gebouwd

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-03-2008

Drie ontwerpen van een wedstrijd voor ecologisch gebouwde tijdelijke verblijven in Apeldoorn zullen echt worden gebouwd in de stad. De wedstrijd van architectuurcentrum Bouwhuis werd gehouden ter gelegenheid van de Triënnale Apeldoorn 2008 op 11 juni en de landelijke Dag van de Architectuur op 21 juni.

Winnaars
Tijdens het Bouwhuiscafé dat morgen in het Centrum voor Beeldende Kunst Beekpark 28 wordt gehouden, maakt een jury met wethouder Michael Boddeke de winnaars bekend. Aan de wedstrijd hebben negen Apeldoornse architectenbureaus meegedaan. Tijdens het Bouwhuiscafé geven ze een toelichting op hun ontwerp.

De eerste drie ontwerpen worden nog voor de start van de Triënnale gebouwd. Komen er meer sponsors, dan zullen nog meer ontwerpen worden uitgevoerd. De opening van de ontwerpen is op 21 juni als Apeldoorn meedoet aan de landelijke Dag van de Architectuur.

Beoordeling
Milieu-wethouder Boddeke werd bij de beoordeling van de ontwerpen bijgestaan door architect Jon Kristinsson uit Deventer en Jan Jongert van 2012 Architecten uit Rotterdam. Deelnemende architecten waren Het Architectenhuis, Artec Architecten, VEC Architecten, Architectenbureau De Vos, Witteveen Architecten, A2 Architecten, Inbo Architecten, GSG Architecten en MTB Architecten.

Op de foto één van de ontwerpen van de wedstrijd van 2007.

Bron: De Stentor

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.