Timmerwerkplaats getransformeerd tot loft

Timmerwerkplaats getransformeerd tot loft

Nieuws
Door: Petra Starink | 15-12-2014

In de Arnhemse wijk Sint Marten transformeerde Studio OxL een oude timmerwerkplaats tot een energiezuinige woonloft. Op verzoek van de eigenaar kreeg de elektrische bolide een plek in de woonruimte en hierdoor werd het parkeerprobleem in een keer opgelost.

Het pand aan de van Hasseltstraat ligt in de wijk Sint Marten, vlak bij het Modekwartier dat in 2013 de Gouden Piramide won. Om het pand geschikt te maken als woning is een patio ontworpen. De patio verdeelt de woning in publiek gedeelte en een privé deel. In het publieke gedeelte bevindt zich de keuken en woonkamer en in het privé gedeelte zijn het atelier en de slaapvertrekken te vinden.

Energiezuinig gebouwd

Het industrieel stedelijk karakter van de ruimte is behouden doordat de robuuste constructie van de betonnen kolommen en liggers intact zijn gelaten. Voor de opdrachtgever was energiezuinig een belangrijk onderwerp, de loft is daarom  met minimale middelen gebouwd. De woning van 30 meter diep is uitgerust met een warmtewisselaar en vloerverwarming met energiezuinige pompen. De puien van de patio  bestaan uit HR++ glas en de oude wanden zijn voorzien van extra isolatie. Er is een RC waarde gecreëerd van boven de 5.

Architectenbureau OxL

Studio OxL is een architectenbureau uit Rotterdam dat op nationaal en internationaal niveau actief is. Het bureau streeft om ruimtelijke kwaliteit toe te voegen aan de dagelijkse leefomgeving.

Projectgegevens:

Architect: Studio OxL

Opdrachtgever: dhr. B. van Hunen

Uitvoering:  Pegasus Innovest

Oppervlakte: 210 m2 BVO

Locatie: Van Hasseltraat Arnhem

Start project: 2012

Ingebruikname: 2014

Fotografie: Irene van Guin

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.