Tiny Houses op Proeftuin Erasmusveld

Nieuws

Tiny Houses op Proeftuin Erasmusveld

Door: Petra Starink | 06-06-2017

Proeftuin Erasmusveld wordt een duurzame stadswijk in Den Haag, een plek voor mensen voor wie gezond leven belangrijk is. De gemeente heeft nu groen licht gegeven voor de plaatsing van 5 tiny houses. De komende 2 jaar bewonen jonge starters die kiezen voor duurzaam wonen en leven de 5 huisjes.

Duurzame stadswijk

Proeftuin Erasmusveld wordt een duurzame stadswijk. Een plek voor mensen voor wie gezond leven in een groene omgeving belangrijk is. Ter ondersteuning van de planontwikkeling van gebiedsontwikkelaar BPD uit Delft, worden op dit moment tijdelijke initiatieven gecreëerd zoals een stadsakker en binnenkort ook een tiny house village. Op deze manier wordt de locatie nuttig gebruikt en kan worden geëxperimenteerd met andere vormen van stedelijk wonen en leven bijvoorbeeld het delen van spullen, duurzaamheidsmaatregelen en collectief ruimtegebruik.

Zonnepanelen en drinkwatersysteem

In de huisjes wordt regenwater opgevangen en door een intern zuiveringssysteem omgezet naar drinkwater. Stroom wordt verkregen via 8 zonnepanelen op het dak.

Proeftuin Erasmusveld

Proeftuin Erasmusveld ligt aan de ecologische zone tussen de Erasmusweg en de Noordweg in stadsdeel Escamp. Naast de bestaande volkstuinen en sportverenigingen komen tussen de Laan van Wateringse Veld en de Leyweg circa 300 nieuwbouwwoningen. Bosch en Slabbers Landschapsarchitecten uit Den Haag is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.