Tips voor Dag van Architectuur 2018

Nieuws

Tips voor Dag van Architectuur 2018

Door: Petra Starink | 09-05-2018

In het 1e weekend van juni viert Nederland de Dag van de Architectuur 2018. Het thema is de ‘stad voor morgen’. In verschillende steden wordt een uitgebreid programma aangeboden met rondleidingen, lezingen en vooral het bezoeken van een gebouw of project. Hieronder tips om evenementen te bezoeken in Nijmegen, Utrecht en Arnhem.

Informatiemarkt duurzaam (ver) bouwen in Nijmegen

Architectuurcentrum Nijmegen ACN organiseert op 2 juni een informatiemarkt duurzaam (ver)bouwen. Op deze markt worden inspirerende workshops gehouden en presentaties gegeven door onder andere: Green Home, Eco-architecten, en Loket Duurzaam Wonen Plus. Op het Marktplein kom je alles te weten over duurzame bouwmaterialen, energie, materiaalgebruik en subsidiemogelijkheden over het duurzaam en ecologisch verbouwen van je huis. Adres: De Oude School Berg en Dalseweg 295, Nijmegen.

Excursie CIRCL Zuidas

Op 1 juni organiseert het ACN een dagexcursie naar het door Architekten Cie ontworpen circulaire paviljoen CIRCL op de Zuidas. Architect Hans Hammink van  Architecten Cie en Ex Interiors geven een rondleiding door het gebouw. In de middag is er een architectuurwandeling door de deelgebieden Mahler en Gershwin onder leiding van Susanne Roelfs van Building Stories. De dag begint om 8.15 en eindigt 17.30.

Stationsgebied Utrecht verkennen met architecten van cepezed

Architectuurcentrum Aorta organiseert diverse activiteiten in Utrecht in en rondom het Stationsgebied. Het getransformeerde Rijkskantoor De Knoop  is te bezoeken en het circulair paviljoen The Green House dat net geopend is. Architecten van cepezed vertellen over hun zoektocht tijdens dit circulair avontuur in bouwproces en exploitatie.

Hof van Cartesius

Daarnaast zijn een aantal Utrechtse iconen geopend zoals het duurzaam getransformeerde a.s.r. Hoofdkantoor en het Jongerius Kantoor. In het werkspoorkwartier kun je kennismaken met het Hof van Cartesius, werkruimtes voor duurzame ondernemers. Het hof is opgebouwd uit gebruikte materialen.
Het programma in Utrecht is te vinden op de website van Architectuurcentrum Aorta.

Rondleiding Jeroen van Schooten Team V door Gelders Huis

In Arnhem staat de Dag van de Architectuur in het teken van het gerenoveerde en uitgebreide huis der provincie Gelderland, Het Gelders Huis. Architecten Jeroen van Schooten van Team V architectuur en Ferdinand van Dam van OTH interieurarchitect geven rondleidingen en laten zien hoe hun gezamenlijk ontwerp tot stand is gekomen.

Films en documentaires

Arnhem Architectuur Film Festival – AAFF laat in het  nieuwe Focus Filmtheater, een ontwerp van DP6 Architectuurstudio, van 30 mei t/m 2 juni documentaires en films zien die een verdiepingsslag geven op de thema’s identiteit, visie op de maatschappij en invloed van de politiek op de gebouwde omgeving.
Meer informatie over de activiteiten in Arnhem zijn te vinden op de website van DvdAA

Bekijk hier het hele programma van de Dag van de Architectuur 2018 op 1,2,3 juni.
Op zaterdag 2 juni wordt ook de Dag van de Bouw gevierd.

Fotografie: Team V, Bouwwereld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.