Toekomst bouwsector: Nooit meer Yab Yum

Toekomst bouwsector: Nooit meer Yab Yum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-11-2010

De tijd dat de bouwsector exclusieve ‘herenclubs’ voor zakendoen gebruikte, is voorgoed voorbij. Dat blijkt uit het boek ‘Van Yab Yum naar Dim Sum’ van trendwatcher in de bouw Marjet Rutten. Het gaat om een luchtig boek over de bouw, installatie en vastgoed in 2025. De lectuur is toegankelijk geschreven, maar heeft volgens Rutten een serieuze ondertoon en is bedoeld als steun in de rug van organisaties bij het uitzetten van hun lange termijn strategie.

Het boek is bedoeld om lezers te inspireren. Waar gaat het op termijn heen? Waar kunnen of moeten we rekening mee houden? Deze informatie is zeer behulpzaam bij het invullen van de lange termijn strategie of als input voor het innovatiebeleid. Voor grote, maar zeker ook voor kleine organisaties.

Toekomst voor de sector
Voor dit boek zijn tientallen gesprekken gevoerd met mensen die vanuit hun ervaring een beeld over de toekomst kunnen geven. Mensen zoals trendwatchers die dag in dag uit hier mee bezig zijn. Maar ook specialisten uit de sector en daar buiten die te maken hebben met het beleid van (grote) organisaties en de politiek.

Verder spelen ook jongeren een belangrijke rol. Zij dragen hun eigen visie op de sector aan, maar reageren ook op de visies die uit de interviews naar voren zijn gekomen. En uiteraard is ook Rutten’s eigen visie, gebaseerd op haar ervaring als innovator in de branche, in het boek terug te vinden. Tot slot hebben meer dan honderd mensen via social media hun verwachtingen voor de toekomst van de sector gegeven en concepten van de toekomst aangebracht waarvan een selectie in het boek is weergegeven.

Marjet Rutten is over haar boek geïnterviewd op Radio 1. U kunt het interview hier beluisteren

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.