Toekomst scholenbouw

Evenementen, Nieuws

Toekomst scholenbouw

Door: Petra Starink | 28-09-2015

Op donderdag 1 oktober vindt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de thema- avond ‘Toekomst Scholenbouw’ plaats. De Bouw van basisscholen is veranderd. Schoolleiders vinden dat er veel achterstallig onderhoud is en willen gebouwen verduurzamen. De komende jaren zal het verbouwen van basisscholen de opgave zijn, in plaats van nieuwbouw in de wei. De Scholenbouwatlas brengt deze verbouwopgave gestructureerd in beeld. Op deze avond brengen onderzoekers van de Scholenbouwatlas hun stelling naar voren en gaan hierover in debat.

De Scholenbouwatlas

Door maatschappelijke ontwikkelingen zien we steeds meer basisscholen veranderen in brede scholen, integrale kindcentra en kulturhusen. Tegelijk is in het onderwijs een paradigmawissel gaande waardoor de traditionele lokalen aangepast moeten worden aan nieuwe onderwijsvormen.De Scholenbouwatlas brengt deze verbouwopgave gestructureerd in beeld, door thematisch te laten zien wat in Nederland mogelijk is. Zijn de schoolbesturen voldoende voorbereid op het zorgvuldig verbouwen van de bestaande voorraad  en wat zijn kansen en bedreigingen van bestaande schoolgebouwen?

De avond zal beginnen met een toelichting op het boek van redacteur Dolf Broekhuizen. Daarna wordt in een vraaggesprek met Liesbeth van der Pol het belang van de opgave besproken. Daarna geven vier auteurs van het boek, hun visie geven op de verbouw opgave. Iedere spreker doet dit vanuit een ander  perspectief.

De Scholenbouwatlas verscheen in de zomer van 2015. Meer informatie over het boek of bestellen via Nai010.

De thema-avond Toekomst Scholenbouw begint om 19.30.
De toegang is gratis.
Adres: Pakhuis de Zwijger
Piet Heijkade 179, Amsterdam

Praktijkvoorbeeld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.