Toekomstbestendig gebouw Facette van Studioninedots

Nieuws

Toekomstbestendig gebouw Facette van Studioninedots

Door: Petra Starink | 30-10-2017

Studioninedots won onlangs een besloten competitie voor Facette, een collectief en toekomstbestendig kantoorgebouw voor gemengd gebruik in het hart van het Bordeauxse district Belvédère. De transparante en sculpturale ‘rez-de-chaussée’ (de begane grond WeSpace) functioneert als een collectieve, veelzijdige ruimte voor werk, vrije tijd en ontmoeting. De locatie van het gebouw ligt aan een intensief gebruikte boulevard.

Kantoorontwerp

De meerwaarde van een kantoorontwerp ligt, in een tijd waarin werken steeds minder afhankelijk is van tijd en plaats, wat Studioninedots betreft in het creëren van plekken voor interactie. Met Facette wordt op de vereniging van de ruimtelijke en de maatschappelijke dynamiek geanticipeerd. Ondernemers in Facette profiteren van de WeSpace en de voorzieningen Zij kunnen zich terugtrekken in maak-, werk- en overlegplekken op de rustiger verdiepingen en aan de groene binnentuin.

Trappartij

De structuur van Facette is flexibel.  De verdiepingen kunnen uiteenlopend worden ingedeeld doordat ruimte is vrijgemaakt met het verplaatsen van een trappartij van de kern naar de gevel. Deze trappartij is vormgegeven als groene, verticale werktuin.

Alzijdig gebouw

De gevel aan de boulevard-zijde is meer gesloten om een buffer tegen geluid en direct invallend zonlicht te bieden. De grid-structuur van de gevel biedt eenheid in de meervoudige oriëntatie van het gebouw en maakt Facette alzijdig. De oplevering van het pand is in 2019.

Projectinformatie

Opdrachtgevers: Nexity, Altéra Cogedim, Pitch
Type: voorzieningen, werkplekken, tuin; 5.200 m2 BVO
Locatie: Boulevard Joliot-Curie, Bordeaux, Frankrijk
Status: besloten competitie, eerste prijs
Designteam: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
Projectteam: Jurjen van der Horst, Gerty Daniëls, Wouter Hermanns, Erik Hoogendam
Oplevering: 2019
Beeld: Studioninedots/A2Studio

[map]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.