Toekomstbestendige make-over voor Dulon College

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

Toekomstbestendige make-over voor Dulon College

Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-06-2022

Het gebouwencomplex en het omliggende terrein van het Dulon College in Ede wordt toekomstbestendig herontwikkeld. In plaats van volledige sloop wordt het bestaande casco hergebruikt. Dit past beter bij de duurzaamheidsambities van de opdrachtgever christelijke onderwijs groep en architectenbureau cepezed.

Het hoofdgebouw heeft momenteel drie zijvleugels, waartussen tientallen auto’s geparkeerd staan. Die parkeerplekken gaan plaatsmaken voor extra onderwijsruimtes, een ruim, daglichtrijk atrium en een groene binnentuin. De vleugels op de uiteinden worden aan elkaar verbonden, waardoor er nieuwe logische looproutes ontstaan en het schoolgebouw meer een natuurlijk geheel wordt. Ook is in het ontwerp rekening gehouden met een groep kwetsbare studenten, die behoefte heeft aan een prikkelarme en veilige omgeving.

Duurzame investeringen in gebouw en mens

Na de transformatie wordt het Dulon College een bijna energieneutraal gebouw (BENG). Dat is te danken aan een goede isolatie, een compleet nieuwe gevel, zo’n 1.900 m2 zonnepanelen op het dak, een WKO-installatie, vloerverwarming en spuiventilatie. Ook is ingezet op het label Frisse Scholen Klasse B voor een gezond binnenklimaat. Er wordt dus niet alleen duurzaam geïnvesteerd in het gebouw, ook in het welzijn van de mensen die hier werkzaam zijn en in de leerlingen die hier werken aan hun toekomst.

Samenvattend resulteert de modernisering in een compactere, lichtere en onderwijsstimulerende omgeving. Een bijgebouw zal plaats maken voor een groot en groen voorplein waarop buurtbewoners uitkijken.

Feestelijke start

De start van de werkzaamheden is feestelijk ingeluid in een ambiance van foodtrucks en muziek. Tijdens de verbouwing van het hoofdgebouw zullen scholieren en personeel tijdelijk verhuizen naar het bijgebouw, dat uiteindelijk zal worden gesloopt.

Het gehele project is naar verwachting eind 2023/begin 2024 gereed. Voor de Christelijke Onderwijs Groep, waar het Dulon College onder valt, ontwierp cepezed ook de nieuwbouw van het naastgelegen Technova College. Uitgebreide informatie is te vinden op de projectpagina.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.