TomorrowToday transformeert lege kantoren

TomorrowToday transformeert lege kantoren

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-11-2010

Creatieve omgevingsbouwer Paul Rinkens wil komende drie jaar 1 miljoen m2 leegstaande kantoren transformeren tot nieuwe leefomgevingen zoals hotels, zorginstellingen en studentenhuisvesting. Om dat doel te bereiken, ontwikkelde hij Samen met René Savelberg (ex-Managing Director McDonald’s Nederland) en Paul Janmaat (ex-KLM) TomorrowToday. Met dit concept kunnen zonder grote bouwtechnische ingrepen oude gebouwen aan een nieuw leven beginnen.

Al met al staat in Nederland ruim 1 miljoen vierkante meter kantoor leeg. Dat is ruim 15 procent van de totale kantoorvoorraad. In Amsterdam ligt dit getal zelfs op 20 procent. Volgens omgevingsbouwer Paul Rinkens is ruim 40 procent van de leegstaande gebouwen zelfs zo verouderd dat ze überhaupt niet meer als kantoorgebouw bruikbaar zijn. Langdurige leegstand gaat bovendien ten koste van de leefbaarheid en veiligheid in binnenstedelijke gebieden.

Nieuwe gebruiker
Om die leegstand aan te pakken, wil hij komende drie jaar 1 miljoen m2 leegstaande kantoorruimten transformeren tot moderne leefomgevingen waar optimaal gewerkt, gewoond, ontspannen en verzorgd kan worden. Bij de transformatie worden de traditionele normen vergeten. Tomorrow Today stelt alleen de nieuwe gebruiker en zijn gedragingen centraal. We onderzoeken samen met die gebruiker wat hij wil en wat hij nodig heeft om comfortabel te leven en te werken. De gebruiker is onze consultant.”

CUBI Total Living Concept
Het door TomorrowToday ontwikkelde CUBI Total Living Concept past volgens Rinkens naadloos in elke gebouwvorm en gaat transformeren 80 procent sneller en 60 procent goedkoper. Met de CUBI, die in een dag is op te bouwen, kunnen partijen direct aan de slag. Het concept omvat modules voor slapen, werken, opbergen, koken en verzorgen.

Hotelformule
Volgens dit concept werd het eerste, 55 kamers tellende, Qbic Hotel in het WTC in Amsterdam gerealiseerd. Momenteel wordt gewerkt aan de realisatie van nog 18 locaties. Qbic Hotels is de enige hotelformule ter wereld die in een bestaand pand kan worden ingebouwd zonder grote bouwtechnische ingrepen. Met Qbic Hotels heeft TomorrowToday zich ten doel gesteld om internationaal kwalitatief en kwantitatief leidinggevend te worden in het nieuwe ‘budget boutique’ marktsegment, waar het garant staat voor de ‘best basics’ en eigentijds design.

Studentenhuisvesting
Met CUBI TLC wil TomorrowToday ook het studentenhuisvestingsprobleem aanpakken. Rinkens: “Er is een tekort aan ruim 30.000 studentenkamers. Dit concept is een eenvoudig en snel te realiseren oplossing voor het studentenhuisvestingsprobleem.” TomorrowToday is met verschillende instanties in gesprek om het concept uit te rollen onder meer met BAM Utiliteitsbouw, Universiteit Maastricht en Manaus Health Fund.

Bekijk hier de video met Paul Rinkens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.