Toparchitecten stappen uit selectie

Toparchitecten stappen uit selectie

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-07-2008

Het aantal gegadigden voor het ontwerp van het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Westland is geslonken tot vier. Inbo, cepezed, Architekten Cie en EGM hebben nog kans op het werk.

Andere bekende namen uit de architectenwereld, zoals Jo Coenen en Mecanoo, staan niet meer op de lijst met gegadigden. In totaal schreven 33 architecten in op de prijsvraag. In een reactie laat ex-rijksbouwmeester Jo Coenen weten niet te zijn afgevallen, maar dat hij zich heeft gedistiantieerd van de selectieprocedure. Veel bekende bureaus vinden dat de kosten nu veel te ver voor de baat uitgaan. De Bond van Nederlandse Architecten staat achter de actie.

De vier gaan een maquette en een berekening van de kosten maken. De gemeente Westland heeft iets meer dan 90 miljoen euro over voor de bouw en dit bedrag kan niet overschreden worden.

Burgers
Bij de definitieve keuze van de architect wordt ook de Westlandse bevolking betrokken. Zij krijgt een stem over de architectuur. Aan het maximaal te behalen aantal punten kan de burger de helft bijdragen. De architect die met zijn maquette en financiƫle prognose de meeste punten verwerft, wint de opdracht.

De knoop wordt in november doorgehakt. Als alles volgens planning zou verlopen, komt de nieuwbouw rond 2014 gereed.

Bron: AD Westland

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.