Topjaar voor NAi

Topjaar voor NAi

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-01-2008

148.000 bezoekers wisten in 2007 de weg naar het Nederlands Architectuurinstituut te vinden, een record sinds het NAi zich in 1993 aan het Museumpark in Rotterdam vestigde. Dit is te danken aan de succesvolle overzichtstentoonstelling over Le Corbusier. Bovendien leidde Rotterdam 2007 – City of Architecture en de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam tot veel extra bezoekers.

Ook de naast het NAi gelegen museumwoning Huis Sonneveld ontving dit jaar een recordaantal bezoekers: met 32.000 bezoekers steeg het bezoekersaantal met een derde ten opzichte van 2006. Het lezingen- en debattenprogramma werd dit jaar door 3300 mensen bezocht, met als hoogtepunten onder meer de lezing door voormalig medewerker van Le Corbusier José Oubrerie, de film Metropolis met live muziek van de Nederlands Britse band MOSS en de presentatie van het boek Al Manakh door OMA/ Rem Koolhaas.

Reizende tentoonstellingen: 80.000 bezoekers
Het NAi verzorgde op de 7e Architectuur Biënnale in Sao Paulo (Brazilië) wederom de Nederlandse inzending met de tentoonstelling ‘Tangible Traces’. Het publiek was verrast door het Nederlandse ontwerp waarin vanuit materiaal en maakproces wordt ontworpen. De tentoonstelling laat zien dat dit uitgangspunt ook in mode, kunst en design wordt gebruikt. Ook op de Triënnale in Lissabon (Portugal) vertegenwoordigde het NAi Nederland met de tentoonstelling ‘Horror Vacuï’ over stedelijke uitbreiding door vergroting van de dichtheid.

Bron: NAi

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.