Toptalenten geselecteerd voor Next Step Program 2019

Nieuws

Toptalenten geselecteerd voor Next Step Program 2019

Door: Petra Starink | 27-05-2019

Uit meer dan 40 inzenders voor het Next Step Program 2019 voor jong architectuurtalent zijn 9 toptalenten geselecteerd. De jonge bureaus dingen mee naar de Next Step Award. De winnaar wordt op 14 november bekendgemaakt. In 2018 was de prijs voor Civic Architects.

De 9 genomineerden

De jury van het Next Step Program was verheugd over de kwaliteit en diversiteit van de inzendingen. De jurykeus voor een Next Step Ahead Group van negen genomineerden kwam voort uit de voelbare meerwaarde van de ontwerpen voor gebruikers en bewoners. De shortlist wordt gevormd door Chris Collaris Architects, Woonpioniers, BETA office for architecture and the city, GG-Loop, Overtreders W, Atelier van Berlo, Urban Echoes, Julius Taminiau Architects en studio Nuy van Noort.  

Ontwerpplezier

De inzendingen van deze bureaus zijn een “mooie mix van die de volle breedte van de discipline reflecteert en waarbij het ontwerpplezier ervan afspat terwijl ze ook allen een duidelijk maatschappelijk bewustzijn hebben”, aldus de jury.  

Jury

De jury bestaat naast voorzitter Do Janne Vermeulen uit Ingrid van der Heijden (CIVIC Architects en winnaar van de tweede Next Step Award), Hedwig Heinsman (DUS Architects), Nanne de Ru (Powerhouse Company) en Anne van der Zwaag (OBJECT Rotterdam). Fred Schoorl, Mathias Lehner (BNA) en Tobias Verhoeven (Synchroon) zijn als initiatiefnemers betrokken, maar hebben geen stemrecht. 

Dag van de Jonge Ontwerper

Op de Dag van de Jonge Ontwerper op 21 juni op het Amsterdamse Marineterrein  kan het publiek kennismaken met de 9 bureaus.. Ze zijn ook te vinden op de website van nextsstepprogram.nl

Next Step Program

Next Step Program is een initiatief van de BNA en projectontwikkelaar Synchroon. Missie: jonge architectenbureaus die excelleren in zowel ondernemerschap als architectuur de mogelijkheid bieden zich versneld verder te ontwikkelen

genomineerden next step program 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.