Toren ‘Hoog aan de Maas’ in trek

Toren ‘Hoog aan de Maas’ in trek

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-03-2008

De woontoren ‘Hoog aan de Maas’, met een spraakmakende architectuur door een stalen constructie die over het monumentale voormalige pand van de Nederlandsche Bank uitwaaiert, is flink in trek. Nog zonder een formele start van de verkoop is al meer dan 50 procent van de woningen.

Unieke ontwikkeling
Hoog aan de Maas is uniek. Uniek vanwege de ligging in Rotterdam, tussen de Oude Haven en het Scheepvaartkwartier, op loopafstand van het levendige centrum en nagenoeg aan de voet van de imposante Erasmusbrug. Maar ook vanwege het dertig meter (!) brede panoramische uitzicht over de Maas.

Verder is de architectuur van het gebouw spraakmakend met een zeer bijzondere stalen constructie die zich over het monumentale gebouw uitwaaiert: een imposante aanvulling op de skyline van Rotterdam. Ook de vervlechting met het onderliggende monumentale pand, waar Van der Valk Hotels een vijfsterren hotel realiseert, is bijzonder, zowel qua functiemenging als qua architectuur.

Ook bijzonder is de manier waarop de markt bediend wordt. Geen traditionele huurtoren, maar een toren waar per hele of halve verdieping een eigen kantoor- of woonappartement gekocht kan worden.

Indelingsmogelijkheden
Hoog aan de Maas bestaat uit 10 kantoor- en 2 woonlagen. Deze lagen starten vanaf de 9e verdieping en lopen door tot en met de 20e verdieping. De bovenste 2 verdiepingen zijn de woonverdiepingen.

Het vloeroppervlak van de verdiepingen 9 en 10 bedraagt circa 860 m2 bvo, het vloeroppervlak van de overige verdiepingen bedraagt ongeveer 950 m2 bvo. De uiteenlopende vorm biedt tal van indelingsmogelijkheden, zowel voor de woningen als de kantoren.

Een centrale hal op de begane grond geeft toegang tot de liften en trap naar de bovengelegen verdiepingen. Ook is via deze centrale hal het exclusief voor Hoog aan de Maas gereserveerde deel van de parkeergarage Terwenakker te bereiken.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.