Toren in vorm van dennenappel

Toren in vorm van dennenappel

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-04-2014

Een toren in de vorm van een dennenappel is het nieuwe ontwerp van de Japanse architect Sou Fujimoto. De toren komt in het district Port Marianne in Montpellier te staan. De Japanse architect werkt samen met de Franse studio’s Manal Rachdi OXO en Nicolas Laisne Architects.

Het gebouw moet 17 verdiepingen gaan tellen. De grote terrassen die ongeveer 50 % van het oppervlak innemen, waaien onregelmatig rond het gebouw uit. Het gebouw krijgt de naam Arbre Blanc en volgt de natuurlijke visie van de Japanse architect.Hij is ervan overtuigd dat de woonstructuur de vorm van de natuur moeten aannemen. De 120 appartementen kijken uit op verschillende stadsdelen, de zee, de haven of stad. De toren ziet er uit als een boomstam met opvallend diepe balkons rondom.

Een restaurant, kunstgalerij, kantoren en een panoramische bar op het dak bieden de bewoners en bezoekers ontspanningsmogelijkheden. Door de locatie aan de Lez-rivier en de autosnelweg is het project een verlenging van het nabijgelegen park. De bouw start in 2015 en moet 2017 klaar zijn.

Bron en beeld: Dezeen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.