Tranendreef

Nieuws

Tranendreef

Door: Jacqueline Knudsen | 16-07-2013

Vier traanvormige boomtenten zijn een kunstwerk van Dré Wapenaar. De Tranendreef is één van de kunstwerken binnen het project Pit, dat kunst brengt in de open ruimte van Borgloon-Heers (B). De kunstwerken laten voorbijgangers en bezoekers anders naar de omgeving kijken.

In het landschap – langs de dreef naar het kasteel van Hex, vind je vier boomtenten. De traanvormige sculpturen hangen aan hoogstammen en vormen een alternatieve slaapgelegenheid om een nacht in Haspengouw (B) door te brengen. De boomtenten werden ontworpen door Dré Wapenaar (NL). Ze bevinden zich op de grens tussen architectuur en beeldhouwkunst, tussen verblijven en ontmoeten. Zijn sculpturen zijn hoofdzakelijk tentconstructies die tijdelijk geplaatst worden. Ze nodigen uit om ze te bezetten, erin te verblijven of eronder te schuilen. De sociale interactie rond het werk is voor de kunstenaar van groot belang.

Ardie Van Bommel- Field Furniture

Ook onderdeel van Pit is het Field Furniture ‘Pure Nature’ van Ardie Van Bommel (NL), vlakbij de boomtenten van Dré Wapenaar in de Tranendreef, die o.a. door gasten van de tenten gebruikt kunnen worden. Zij brengt een zit-, was-, toilet-, en barbecue-eenheid gebaseerd op de vorm en de maat van de paloxen of fruitkisten die je zo vaak ziet in het Haspengouwse landschap. Belangrijk voor Ardie Van Bommel is dat de bezoekers van de Tranendreef elkaar rond haar kunstwerken kunnen ontmoeten.

De kunstmanifestatie Pit duurt van 2011-2016. Eerder besteedden we al aandacht aan Reading between the lines, de doorkijkkerk van het Belgische architectenduo Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh, een van de eerste kunstwerken van Pit.

Te bezoeken: 21 maart – 30 september 2013

Info over kunstroute en overnachting reserveren via Toerisme Borgloon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.