Transformatie Ferdinandplatz Dresden door Barcode Architects

Transformatie Ferdinandplatz Dresden door Barcode Architects

Nieuws
Door: Petra Starink | 29-08-2017

Barcode Architects heeft de internationale competitie gewonnen voor de herontwikkeling van de Ferdinandplatz in Dresden. Het masterplan van 120.000m2 bestaat uit een nieuw stadskantoor, winkels, kantoren, een parkeergarage en ongeveer 250 appartementen.

Wederopbouw

De Ferdinandplatz ligt direct aan de rand van het historische centrum en neemt een sleutelpositie in binnen het stedelijk weefsel van de stad. Met het voorstel van Barcode Architects wordt op stedenbouwkundige en architectonische schaal een nieuwe relatie gelegd tussen de binnenstad en de wederopbouwarchitectuur in het stationsgebied.

Ontwerp

Het ontwerp van Barcode Architects kenmerkt zich door drie hoofdvolumes die door hun positionering en vormgeving een nieuwe hoogwaardige openbare ruimte toevoegen aan de stad. Het stadskantoor, de kantoren en de woningen krijgen een alzijdig publiek karakter en gaan een sterke dialoog aan met het publieke domein. De nieuwe Ferdinandplatz wordt daardoor een aangename plek om te verblijven, die bijdraagt aan de opwaardering van de hele omgeving.

Het winnende masterplan van Barcode Architects werd unaniem door de vakjury gekozen. Aan de prijsvraag deden 7 geselecteerde bureaus mee. De realisatie van het plein moet in 20125 een feit zijn.

Team Barcode Architects:
Dirk Peters, Caro van de Venne, Carolien Schippers, Robbert Peters, Elisabeth Gutsche, Ruggero Pedrini, Juraj Biros, Marta Falchi, Piotr Kalbarczyk
Programma:
Stadskantoor, kantoren, winkels, appartementen, parkeren
Locatie:
Dresden, Duitsland
Opdrachtgever:
Gemeente Dresden
Omvang:
120.000 m2
Jaar:
2017
Status:
Gewonnen competitie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.