Transformatie kantoor West Rotterdam

Transformatie kantoor West Rotterdam

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 16-04-2015

Het oude Reclasseringskantoor aan de Westzeedijk 399 in Rotterdam wordt door architectenbureau Powerhouse Company en ontwikkelaar Being Development opnieuw ingericht. West Rotterdam zal de komende twee jaar als creatieve werkruimte worden gebruikt. Powerhouse Company zal haar nieuwe hoofdkantoor hier vestigen.

Ruimte voor creatieve ondernemers

West Rotterdam bestaat uit 4 verdiepingen en heeft een totale bruto oppervlakte van 3750 m2. Op de begane grond komen onder andere een brasserie en een winkel of galerie. De eerste 3 verdiepingen van 651 m2 zijn ingericht als open kantoorruimtes voor creatieve ondernemers. Door de grote vloervelden is het makkelijk en mogelijk om verschillende indelingen te maken. Op de koppen zijn ruimtes ontworpen die kunnen dienen als vergaderlocatie. Na afloop van de herontwikkeling zal de eerste verdieping bestemd blijven als kantoorruimte voor Powerhouse Company en zullen de andere verdiepingen bestemd zijn voor ruime loft-achtige stadsappartementen. Het gebouw ligt dicht bij het centrum van Rotterdam en voor het gebouw komt een ruime parkeervoorziening.

Warmte uit Rotterdamse haven

West Rotterdam wordt duurzaam ontwikkeld waarbij de warmte voor het gebouw afkomstig is van de Rotterdamse haven en alle elektriciteit van de windmolens in de Dintelhaven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.