Transformatie monumentale schuur naar woning

Nieuws

Transformatie monumentale schuur naar woning

Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-07-2018

SEC. architecten uit Kampen heeft het ontwerp gemaakt voor de transformatie van een voormalige schuur naar een woning. Lichtstraten in het dak creëren een oase van licht.

Transformatie monumentale schuur

De woning staat op landgoed Windesheim ten zuiden van Zwolle. Centraal in de voormalige schuur is een blok gemaakt met de functionele ruimtes zoals de slaap en badkamer, toilet, bijkeuken en berging en trap. Rond dit blok is een grote open leefruimte met woonkamer, keuken en een atelierruimte waar de oude spantconstructie zoveel mogelijk zichtbaar is gebleven.

Lichtstraten

In het hart van de woning onder de vide is de keuken te vinden. In de vide zijn de bestaande hooizolders gehandhaafd. Op de voormalige hooizolder is een verdieping gerealiseerd met een overloop, 3 slaapkamers en een badkamer. In het dak zijn 4 grote lichtstraten aangebracht om voldoende daglicht op de verdieping te creëren.

Fotografie: SEC.architecten

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.