Transformatie Pakhuismeesteren

Transformatie Pakhuismeesteren

Nieuws
Door: Petra Starink | 25-03-2015

Op de kop van zuid aan de Wilhelminakade in Rotterdam begint de transformatie van het monumentale Pakhuismeesteren. Het pakhuis wordt getransformeerd tot een modern lifestyle hotel met winkels en een horecaplaza. Het ontwerp is van AWG Architecten. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemersbedrijf van Agtmaal, onderdeel van  VolkersWessels.

Room Mate is een Spaanse hotelketen en staat bekend om hun hippe interieur en informele atmosfeer. Het is de tweede vestiging van de Spaanse hotelketen die in Nederland gebouwd wordt. Het hotel krijgt circa 230 kamers, conferentieruimtes en een parkeerkelder. Pakhuismeesteren krijgt op de begane grond een Mercado (markt) en horeca.  

De renovatie wordt zorgvuldig uitgevoerd met behoud van de karakteristieke, monumentale elementen van het bestaande gebouw. Er worden twee extra verdiepingen aangebracht en de monumentale gevels in ere hersteld. Het hotel krijgt een spectaculair dakterras. 

Pakhuismeesteren werd in 1818 opgericht, onder andere voor de handel in thee tijdens het V.O.C. tijdperk. In 1862 werd overgestapt naar de opslag van petroleum en andere aardolieproducten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.