Transformatie West 399 Rotterdam

Nieuws

Transformatie West 399 Rotterdam

Door: Petra Starink | 08-03-2017

Het voormalige reclasseringskantoor aan de Westzeedijk 399 in Rotterdam wordt omgebouwd naar 20 appartementen en een kantoorverdieping. Het ontwerp met veel oog voor detail en duurzame materialen is van architectenbureau Powerhouse Company. Zij zullen hun intrek nemen op de kantoorverdieping. De oplevering van het gebouw zal begin 2018 plaatsvinden.

Duurzame materialen

Het beeldbepalende en solide uiterlijk van het kantoorgebouw wordt intact gehouden. De herstructurering van de bestaande ruimte zorgt ervoor dat elke woning uniek is ingepast in de bestaande plattegrond. Het pand wordt op een zo duurzaam mogelijke manier hergebruikt. De herindeling zorgt voor een grote diversiteit van woningen met verschillende afmetingen. Inmiddels zijn alle appartementen verkocht.

Herbestemmen markant gebouw

De afgelopen twee jaar hebben architectenbureau Powerhouse Company en ontwikkelaar Being Development, in nauwe samenwerking met de voormalige gebouweigenaar Reclassering Nederland en de Gemeente Rotterdam, hard gewerkt aan het herbestemmen en ontwikkelen van het markante gebouw. In 2015 heeft de Reclassering het gebouw voor twee jaar in bruikleen gegeven aan de ontwikkelaars die het wisten te verhuren aan diverse ondernemers. Tijdens de bruikleenperiode voorzag een windmolen uit de Distelhaven in Rotterdam de gebruiker van elektriciteit.

Beeld: Being Development

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.