Transparant bedrijfsgebouw Maasdijk

Nieuws

Transparant bedrijfsgebouw Maasdijk

Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-11-2018

MoederscheimMoonen Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe bedrijfspand voor PB Techniek in Maasdijk aan de A20. Onlangs is de bouw gestart. In het ontwerp zijn de kantoorvloeren over 3 lagen verdeeld langs de gevel van de achtergelegen productiehal. Er ontstaan relatief ondiepe kantoorvloeren waardoor daglicht op de vloeren gemaximaliseerd wordt. Dit wordt versterkt door de glazen puien die van vloer tot plafond zijn ontworpen.

Hoogte-accent

Het geheel krijgt zijn definitieve expressiviteit door de toepassing van verschillende kaders. Deze kaders ‘framen’ de verschillende achterliggende functies en leggen de nadruk op de verschillende zwaartepunten in het gebouw, zoals bijvoorbeeld de entree. Het totale ensemble is bedacht in donker antraciet en vindt zijn climax in een hoogte-accent; hier bevinden zich de verschillende directie-ruimtes en een dakterras.

Transparantie en grote raampartijen

Door de hoge mate van transparantie en de diverse raampartijen tussen het kantoor en de productieruimte ontstaat er een optimale werkomgeving waarbij er aandacht is voor elke onderdeel van het bedrijf.“Deze frames hebben een link naar het landschap”, legt architect Erik Moederscheim uit. “Als je Nederland vanuit de lucht bekijkt dan valt het Westland gelijk op door de grote hoeveelheid aan glas. Het gebied is verkaveld zoals wij dat kennen in Nederland; orthogonaal en geordend . Heel typisch voor dit deel van Nederland en we vonden het interessant om dit idee in het gebouw terug te laten komen.’ Het totale ensemble aan frames wordt uitgevoerd in één tint antractiet en vindt zijn climax in een hoogte-accent; hier bevinden zich de verschillende directie-ruimtes en een dakterras.

Projectgegevens
Architect                              MoederscheimMoonen Architects
Opdrachtgever                    PB Techniek
Ontwerp                                januari 2017
Programma                          kantoorruimte met productiehal
bvo                                         3.500 m2
Status                                    in ontwikkeling
De oplevering van het project staat gepland voor medio 2019

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.