Transparant paviljoen voor Musis Sacrum

Actualiteiten, Nieuws

Transparant paviljoen voor Musis Sacrum

Door: Petra Starink | 23-07-2015

De verbouwing van het concertgebouw Musis Sacrum in Arnhem is gestart. De aanbouw uit de jaren ’80 wordt gesloopt en maakt plaats voor een nieuwe multifunctionele zaal. Van Dongen-Koschuch Architects maakte het ontwerp voor een transparant paviljoen dat aan de achterzijde van Musis Sacrum zal verrijzen.

Van Dongen en Koschuch tekenden voor het ontwerp van het vernieuwde Musis, waarin het historische Musis Sacrum op slimme wijze door middel van een plint wordt verbonden met het nieuwe gedeelte. Ze plaatsten dit transparante ontwerp in de groene ruimte van het park aan de Lauwersgracht. Vanuit de nieuwe concertzaal kijk je zo het park in. Het project, inclusief renovatie van Musis, dient halverwege 2017 te zijn afgerond.

Lees ook op architectuur:
Opknapbeurt Musis Sacrum door Van Dongen-Koschuch
Interview Frits van Dongen: De kunst en techniek van verbinden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.