Transparant Technova College Ede ontworpen door cepezed

Nieuws

Transparant Technova College Ede ontworpen door cepezed

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-10-2018

Het Technova College in Ede is ontworpen door architectenbureau cepezed en cepezedinterieur en is een transparant gebouw met een moderne werkplaats waar praktijkgericht beroepsonderwijs en bedrijfsleven samenkomen. Voor het ontworpen gebouw is een aantal oudere gebouwen op de ROC-campus afgebroken; één gebouw is blijven staan en in de nieuwbouw opgenomen. De school is een nieuwe vestiging van het ROC A12 en biedt onderwijs aan de afdelingen Techniek & Technologie, Media & ICT en Beeld & Geluid.

Transparante gevel

Het nieuwe onderkomen bevat een mix van theorie en praktijkruimten en is een broedplaats van ontwikkelingen in de techniek. De plint bestaat uit werkplaatsen met een transparante gevel die goed toont wat er binnen gebeurt en zo een directe relatie met de omgeving aangaat. In de inrichting ligt de nadruk op een stoere, industriële sfeer met sterke kleuraccenten. Het gebouw is door een uitvoerend consortium (Bouwbedrijf Kreeft BV, ITN Installatietechniek en Bruil bouw) gerealiseerd binnen een opdracht waarvan ook het onderhoud en de energievoorziening deel uitmaken.

Ontwerp legt sterke nadruk op duurzaamheid

Voor het ontwerp lag een sterke nadruk op duurzaamheid. Het gebouw is bijna energieneutraal (BENG); het is niet alleen energiezuinig, maar ontleend ook energie aan een biomassacentrale en is daarnaast voorzien van zonnepanelen. De ventilatie voldoet aan de normen voor de Frisse Scholen Klasse B. Onder meer via royale lichtstraten en transparante geveldelen ontvangt de school daarnaast veel en aangenaam daglicht. Join the Pipe-watertappunten stimuleren een gezonde waterconsumptie en beperken het gebruik van petflessen.  Vanaf september is de nieuwe school in gebruik. Op 18 oktober 2018 is de school feestelijk geopend.

Meer informatie is te vinden op de site van cepezed

Fotografie: Lucas van der Wee

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.