Lidewij Edelkoort bij Zomergasten

Lidewij Edelkoort bij Zomergasten

Nieuws
Door: Petra Starink | 09-08-2012

Zondagavond 12 augustus om 20.15 uur is Lidewij Edelkoort te gast bij Zomergasten van de VPRO. Edelkoort is trend spotter en staat aan het roer van Trend Union en Studio Edelkoort in Parijs met kantoren in New York en Japan.

Ze stelde tentoonstellingen samen in Parijs, Stockholm en Tokyo en heeft momenteel de artistieke leiding als curator over de Arnhemse Mode Biennale  in 2013. Van 1999 tot 2008 was ze voorzitter van het college van bestuur van de Design Academy in Eindhoven.

Edelkoort studeerde mode en ontwerp aan de kunstacademie in Arnhem.Ze vertrok naar Parijs waar ze Studio Edelkoort oprichtte, toen als pionier in haar vak.
Edelkoort reist de wereld over, ze observeert en vertaalt wat ze ziet in trends voor de toekomst. Haar voorspellingen worden gretig afgenomen door mode en beautygiganten. Zij kan in een vroeg stadium trends identificeren en haar toekomstvisie is daardoor van groot belang voor de vormgeving van ons dagelijks leven. Fragmenten tijdens de uitzending van Zomergasten gaan over het landschap,.  melancholie en op de manier waarop we dit tijdsbestek beleven. Natuurlijk zal het gesprek ook gaan over trends.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.